Speedride Holstind/Holtanna

Team-Leik-Og-Moro også kalt Fast-Dog (Espen) og Kitty-Cat er på ny tur, nytt fjell og ny speedridelinje.

Aleksander hadde planlagt å bli med oss i dag, men valgte heller å bli liggende i camp med oppkast og høy feber. En typisk litt dårlig dag i Gamme sitt liv.

Vi ser fremsiden av fjellet fra campen og vi lurte veldig på om det gikk an å fly ut mellom Holstind og Holtanna, i så fall skulle vi fly noe som må være en av verdens flotteste linjer.

Campen foran Holstind og Holtanna

Campen foran Holstind og Holtanna

Turen opp er lang da vi må gå rundt hele fjellet og opp på baksiden hvor det er mye is og bresprekker. Det er bare til å ta tiden til hjelp og passe på hvor man setter beina, så unngår vi å havne nedi en sprekk. Det ble den flotteste turen vi har hatt så langt, solen varmet så mye at Espen satt i bar overkropp og spiste lunsj. Det føltes som norsk påske i et terreng som Espen sier at kan minne om en alpin fjellside i Chamonix.

Espen og eg på baksiden av Holstind

Espen og jeg på baksiden av Holstind

VI gikk sakte opp, skiene måtte etter hvert byttes ut med stegjern. Jo nærmere vi kom toppen desto mere så denne takeoffen ut til å være designet for speedride. Vindforholdene var perfekt og helning på bakken var perfekt, men var den lang nok til å kunne fly ut mellom de to fjellene? Vi var spente, ingen av oss var spesielt keen på å fly ned i bresprekkområdet vi nettopp hadde gått opp. Vi ville ta snarveien hjem…. Og det gjorde vi.

Etter to sekunder hadde vi flyvende skjerm over hodet, etter tre sekunder var jeg ikke i tvil og jeg skrek ut et gledeshyl da jeg innså at absolutt alt klaffet i dag. Vi rundet hjørnet og hadde god tid til å legge inn svinger og roll før vi fløy forbi klatrerne som jobber seg opp på fremsiden av samme fjellvegg. Vi fulgte ryggen på fjellet ned mot landing hvor vi skrek i kor av pur glede. Vi har funnet den perfekte linjen!!!!!

Vi skal opp igjen og kan knapt vente, men akkurat nå setter antarktisværet oss på en tålmodighetsprøve….

Kitty speedride

Kitty speedride

insta 5 holstind speedride

Skjermbilde 2014-01-12 kl. 16.47.56

2 responses to “Speedride Holstind/Holtanna

 1. Hei ! Fantastisk, takk for info,lykke til videre på turen ? Mvh. Willy Roger. Vossakjøt

  Sendt fra min iPhone

  Den 19. jan. 2014 kl. 14:34 skrev kjersti Eide :

  > >

  • hei willy!!!!
   tuuuusen takk for kjøtt, vi har spist opp ALT sammen. Smaken holdt seg, og vi hadde vossakjøt helt til nest sistedag på ulvetann som var vårt siste store prosjekt… !!!
   jeg er tilbake på voss i slutten av februar. slå gjerne på tråden om du kjører forbi voss og vil høre eventyr fra isødet 😉

   klem k

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s