Drøm blir virkelighet…

I 2001 tok jeg fallskjermsertifikat da jeg bodde i USA. På hoppfeltet “DeLand” møtte jeg en kar som het Dag Einar. Han ble forbildet mitt i det øyeblikket jeg såg han. Rolig type med dreadlocks, han var flink å hoppe fallskjerm, også han hoppet base. Gjennom han fikk jeg tidlig kjennskap til fjellet Karlskråtind i Romsdalen, -det var dit jeg skulle dra for å gjøre mitt første basehopp.

Jeg var solgt….. og jeg begynte å drømme om dette fjellet om nettene. Jeg hadde bestemt meg i stillhet for at jeg èn dag skulle hoppe base!

Jeg flyttet hjem til Norge og fortsatte å hoppe fallskjerm. Jo mere jeg lærte om sporten desto mere respekt fikk jeg for base-hoppingen. Det var først i 2007 at jeg tok mot til meg og ringte til Tom Erik Heimen. Han tok Camilla og meg med til Karlskråtind to dager senere. Fjellet så ikke helt ut som det i drømmene mine, det var myyye større.

Camilla var fysisk sprek og spratt lett opp fjellet. Hun var helt rolig på exit og gjorde et fantastisk bra førstehopp. Jeg derimot var i dårlig form, og gruet meg så mye at jeg lå søvnløs hele natten før vi skulle på tur, -og rett før jeg skulle hoppe var jeg livredd og skalv som et aspeløv. Når jeg endelig hoppet, så gjorde jeg også et kjempefint hopp… Det såg jeg på film etterpå. Men jeg kunne nesten ikke huske noen verdens ting. Forventningen min var at jeg etter dette hoppet skulle være overlykkelig over å ha oppfyllt den største drømmen min, og jeg skulle nyte følelsen av å tenke tilbake på denne fantastiske opplevelsen.

Kombinasjonen psykisk stress og redsel, og at jeg var fysisk utmattet etter den lange turen til toppen gjorde at jeg nesten ikke huske frittfallet fra mitt første basehopp. Inni meg så kjente jeg at jeg var litt skuffet.

BASE-hopp Nr.1 Karlskreåtind/Romsdalen

BASE-hopp Nr.1
Karlskreåtind/Romsdalen

Bilde

Camilla og Meg 5 min før drømmen om base skulle bli virkelighet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s